Best Blogger Tips

2012年9月21日星期五

胡言愠語




做男人最緊要有腰骨(膊頭?),邊個話習總條腰有事?

十八大都話「雙十」勝利召開,一派胡言愠語...

伸延閱讀:
1. YOUTUBE: Michael Jackson's anti-gravity lean explained

5 則留言:

  1. 出完一個大貪、繼而無能、這一屆該反底吧?

    小飛飛

    回覆刪除
    回覆
    1. 習總肥頭耷耳,又唔似得胡溫咁捱世界捱出嚟,禾反而擔心佢唔係咁得

      刪除
    2. 老習當年少年出英雄,能力被受認同,老毛亦另眼相看,加之老媽子齊心有板有眼,禾主觀希望小習遺有非常不錯的血統,甚至是資優兒。配合早年一段下鄉勞改經歷,品性應於早年磨鍊定調。

      而從訪美表現、及一些其地方主政時的甚麼浙江模式,肥習似乎有機會另人刮目相看。

      據聞最近中日的操盤手正是肥習,且看甚手腕如何~~

      中國危急存亡之秋,真的沒多少空間再出個大貪或無能的班子... >_<

      刪除
    3. 聽我啲國內同事講(某啲係小小共產黨官員),習總未必好識/肯做事,但係好識做人。

      刪除
  2. 我覺得其實肥習最有利條件系佢系太子黨又系改革派,兩邊人脈應該好好。佢當年在福建搞統戰後來又負責香港統戰,外交能力應該唔會太差。但系兵權不在手,又有薄熙來單野,唔知以後會唔會被人扯線。

    回覆刪除